Skip to main content
Lunchconcert

Leonard Schick

Do. 16 mei 2024

12:15

Sint-Michiel Vredeskerk Leuven

Praktisch

De lunchconcerten zijn vrij en gratis toegankelijk zonder reservatie.

 

Programma

Improvisatie
Praeludium

Johann Sebastian BACH (1685-1750)
Dies sind die heil’gen zehn Gebot, BWV 678
Jesus Christus, unser Heiland, BWV 688
Aus tiefer Not schrei ich zu dir, BWV 686

Improvisatie
Allein Gott in der Höh sei Ehr
Fuga

 

Biografie

Leonard Schick werd geboren in Lausanne (Zwitserland). Hij volgde vele jaren vioollessen bij Marcel Sinner en leerde klavecimbel spelen bij Claire Anne Piguet aan het Conservatoire de Lausanne. Later ging hij naar de bekende Schola Cantorum Basiliensis in Basel om klavecimbel te studeren bij Jesper Christensen en Jörg-Andreas Bötticher. Vervolgens studeerde hij orgel bij Tobias Lindner. Momenteel volgt hij orgellessen in Groningen bij Sietze de Vries en Erwin Wiersinga.

Leonard volgde masterclasses bij Frédérick Haas, Béatrice Martin, Bertrand Cuiller aan het klavecimbel en Menno van Delft aan het clavichord. Hij leerde improviseren in de Schola Cantorum bij Dirk Börner en Emmanuel le Divellec. Tijdens masterclasses kreeg hij daarin ook les van Rudolf Lutz. Hij volgde af en toe ook lessen bij verschillende andere muzikanten: met Ottavio Dantone aan het klavecimbel, met Wolfgang Zerer aan het orgel en Leila Scheyegh en Amandine Beyer aan de viool.

Leonard nam vaak deel aan het Duitse jeugdorkest Bachs Erben onder leiding van Raphael Alpermann, Georg Kallweit, Stephan May en Lorenzo Ghirlanda. Hij trad er op met Andreas Scholl, Dorothee Oberlinger, Franz Vitzthum en in samenwerking met het European Barock Orchestra met Rachel Podger.

​Leonard Schick componeert volgens oude methoden. Hij is geïnteresseerd in organologie en doet onderzoek naar de klavecimbels van John Sebastian Bach. Hij speelde al concerten in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Finland.