Skip to main content
Bachconcert

Mona Rozdestvenskyte

Di. 18 juni 2024

20:30

Sint-Michiel Vredeskerk Leuven

Programma

Het volledige oeuvre voor orgel van J.S. Bach wordt uitgevoerd door jonge getalenteerde organisten, gespreid over drie jaar (2022-2023-2024), 6 concerten per seizoen.

Tijdens dit concert staan volgende werken van J.S. Bach op het programma:

BWV 571 Fantasia in G

BWV 678 Dies sind die heil’gen zehn Gebot
BWV 679 Fughetta super Dies sind die heil’gen zehn Gebot
BWV 635 Dies sind Dies heil’gen zehn Gebot’
BWV 632 Herr Jesu Christ, dich zu uns wend’
BWV 633 Liebster Jesu, wir sind hier

BWV 527 Triosonate nr.3 in d

BWV 711 Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’
BWV 712 In dich hab’ ich gehoffet, Herr
BWV 1115 Herzlich lieb hab ich dich, o Herr

BWV 596 Concerto in d (naar Antonio Vivaldi)

 

Biografie

Mona Hartmann (Rozdestvenskyte) werd geboren in Moskou in 1994. Aan het Detmold Music College voltooide ze haar studie kerkmuziek (bachelor en master) en master solist orgel bij prof. dr. Martin Sander. Om haar muzikale horizon te verbreden, studeerde ze verder bij Prof. Dr. Martin Schmeding aan de Universiteit voor Muziek en Theater Leipzig, waar ze in 2023 cum laude slaagde. Tijdens haar studie ontving ze een studiebeurs van de Bischöfliche Stiftung Cusanuswerk e.V. Verdere artistieke inbreng kreeg ze via masterclasses van diverse gerenommeerde kunstenaars.

Mona won verschillende prijzen op internationale orgelwedstrijden, waaronder de St Albans Organ Competition (UK), de Saint-Maurice International Organ Competition (Zwitserland), de Northern Ireland International Organ Competition, de Bachpreis Wiesbaden-wedstrijd (Duitsland), Rheinberger Orgelconcours in Vaduz (Liechtenstein), de internationale orgelconcoursen in Wuppertal en Korschenbroich (Duitsland), het Ciurlionis orgelconcours in Vilnius (Litouwen), het Petr Eben concours in Opava (Tsjechië) en het internationale orgelconcours in Bad Homburg (Duitsland).

Internationaal is Mona een veelgevraagd concertorganiste. Ze gaf concerten en recitals in het Mozarteum Salzburg, in Westminster Abbey en Southwark Cathedral in Londen, in de Frauenkirche Dresden, verschillende kathedralen (in Bremen, Osnabrück, Paderborn, Hildesheim en Riga), St Thomas Church Leipzig, 5th Avenue New York City (USA) en verschillende andere locaties in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, de Baltische staten en Polen. In oktober 2022 maakte ze haar debuut in het Gewandhaus Leipzig, waar ze het concert van Thierry Escaich voor orgel en orkest speelde.

Haar recital in het ORF Sendesaal in Wenen (Oostenrijk) werd live uitgezonden in de Oostenrijkse omroep. In 2021 werd ze uitgezonden in Deutschlandradio Kultur en verscheen de orgel-cd “Music in the Cathedrals of Aukstatija” (Litouwen), met onder meer muziek gespeeld door Mona.

Van 2017 tot 2021 was Mona organist en muziekdirecteur in Bad Driburg (Duitsland) voordat ze verhuisde naar Bremen (Duitsland), waar ze tot 2023 de functie bekleedde als organist en muziekdirecteur van de Provostkerk St. Johann.

Sinds oktober 2022 geeft Mona orgelles aan het Church Music College in Herford. Momenteel is zij hoofd van de afdeling kerkmuziek van het bisdom Linz (Oostenrijk).