Skip to main content
Festival

Zangers en organisten Academie sessie 1

Ma. 08 juli 2024

20:30

Sint-Jan-de-Doperkerk (Groot Begijnhof), Leuven

Dit concert is gratis toegankelijk zonder reservatie. 

 

Jaarlijks organiseert de Contius Foundation een Academie waarop beloftevolle en getalenteerde musici ondergedompeld worden in een specifiek repertoire dat aansluit bij het festivalthema. 

Ze werden tijdens deze sessie begeleid door: Jan Willem Janssen (orgel), Jean-Luc Ho (orgel & clavichord), Bernard Foccroulle (orgel), Wouter Dekoninck (continuo), Monica Melcova (orgel), Reinoud Van Mechelen (zang)

Deze sessie kwam tot stand in samenwerking met de Koningin Elisabeth Muziekkapel, de Universitaire Parochie & Groot Begijnhof KU Leuven en de Sint-Geertruikerk.

 

PROGRAMMA

J.S. Bach en de polyfone Duitse traditie (orgel & zang)

 

DANK

Het Contius Bachfestival kan voor de organisatie van de academie en het slotconcert rekenen op het partnerschap met KU Leuven Groot Begijnhof en Universitaire Parochie, in het prachtige kader van de vroeg-gotische Sint-Jan-de-Doperkerk met haar monumentaal 17e-eeuwse Goltfuss-orgel. Sinds zijn oprichting in 1232 is het Leuvense Groot Begijnhof een plek waar mensen in wisselende tijden en omstandigheden samenleven. Vandaag is het een internationaal en multicultureel woonerf van KU Leuven bestemd voor tijdelijk verblijf van leden van de universitaire gemeenschap. De woonfilosofie van het begijnhof legt een sterke nadruk op het in gemeenschap leven van mensen uit diverse studie- en werkgebieden. Unesco heeft in 1998 het Groot Begijnhof, samen met 12 andere Vlaamse begijnhoven, ingeschreven op de lijst van Werelderfgoed. De Sint-Jan-de-Doperkerk is het hart van het begijnhof. Zij doet dienst als kerk van de Universitaire Parochie, een open ruimte voor zingeving, spiritualiteit en solidariteit. De basisvisie van UP is: inspireren om breed te kijken én naar de diepte te reiken, om in beweging te komen voor anderen of stil te staan te midden van het jachtige leven. Cultuur en cultuurvorming zijn centrale elementen in de verwezenlijking van de missies van woonerf en parochie.