Skip to main content
Lunchconcert

Wim Winters

Do. 02 mei 2024

12:15

Sint-Michiel Vredeskerk Leuven

Praktisch

De lunchconcerten zijn vrij en gratis toegankelijk zonder reservatie.

 

Programma

Johann Sebastian BACH (1685 – 1750)
Pastorale in F, BWV 590: (Präludium) – Allemande – Aria – Gigue

Johannes BRAHMS (1833 – 1897)
Es ist ein Ros’ entsprungen

Johannes BRAHMS (1833 – 1897)
O Welt, ich muss dich lassen

Johann Sebastian BACH (1685 – 1750)
Toccata & fuga in d, BWV 565

 

Biografie

Wim Winters studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij J. van Oortmerssen en W. Brons. Hij is actief als organist, clavichord- en fortepianospeler.

In 2014 lanceerde hij “Authentic Sound”, als YouTube kanaal, maar later ook als muzieklabel. Samen met pianist Alberto Sanna focust hij zich op het repertoire van Bach tot en met Brahms. Eerder verscheen al de Hexachord Apollinis van J. Pachelbel op CD en vinyl. In 2022 verscheen Beethovens 5de symfonie, dit jaar verscheen Bach’s eerste boek van het Wohltemperierte Klavier op clavichord en staat een orgel CD/LP gepland (op het Contiusorgel). Aan het einde van dit jaar zal Beethovens 9de symfonie het licht zien, opgenomen in de 4-handige transcriptie van Carl Czerny met solisten van Currende o.l.v. Erik van Nevel. Vooral bij de muziek van Beethoven en later ligt de focus op de reconstructie van een mogelijk origineel tempo dat de componist in gedachten had.

In dat verband legt Wim samen met Dr. Lorenz Gadient de laatste hand aan een uitgebreid manuscript dat de ontwikkeling van het muzikale tempo tussen 1600 en 1900 in detail zal beschrijven. De publicatie is voorzien voor mei 2024.

Sinds 2021 is Wim benoemd als organist-titularis van het nieuwe Contiusorgel gebouwd in de Sint-Michielskerk te Leuven. Hij is ook actief als ontwerper (architect) voor de restauratie van beschermde orgels in Vlaanderen.