Skip to main content
Lunchconcert

Laurens de Man

Do. 23 mei 2024

12:15

Sint-Michiel Vredeskerk Leuven

Praktisch

De lunchconcerten zijn vrij en gratis toegankelijk zonder reservatie.

 

Uitvoerders

Ben Kazez, bariton
Laurens de Man, orgel

 

Programma

Johann Sebastian BACH (1685 – 1750)
Praeludium in mi klein, BWV 548/1 (orgel solo)

Philipp Heinrich ERLEBACH (1657 – 1714)
Kommt ihr Stunden, macht mich frei
(uit: Harmonische Freude musicalischer Freunde, orgelversie LdM)

Heinrich SCHÜTZ (1585 – 1672)
Eile mich, Gott, zu erretten, SWV 282
Ich liege und schlafe, SWV 310
(uit: Kleine geistliche Konzerte)

Dietrich BUXTEHUDE (1637 – 1707)
Auf meinen lieben Gott, BuxWV 179 (orgel solo)

Johann Sebastian BACH (1685 – 1750)
Hier in meines Vaters Stätte, Aria uit Cantate BWV 32
Es ist vollbracht, Aria uit Cantate BWV 159
Fuga in mi klein, BWV 548/2 (orgel solo)

 

Biografie

Laurens de Man (’s-Hertogenbosch, 1993) is een veelzijdig musicus. Hij studeerde piano, orgel en bijvak klavecimbel bij resp. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie bij Leo van Doeselaar aan de Berlijnse Universität der Künste (Konzertexamen Orgel); deze studie rondde hij in 2019 af met de hoogste cijfers.

Laurens won diverse prijzen als pianist en organist, bij concoursen in Den Haag (Prinses Christina Concours, 1e prijs), Würzburg (Klavierwettbewerb J.S. Bach), Groningen (Martini Organ Competition, 1e prijs) en Freiberg (Silbermann Wettbewerb, 1e prijs), waar hij “ECHO Young Organist of the Year 2020” werd. In 2018 won hij de Sweelinck-Mullerprijs.

Onder andere als pianist van het Chimaera Trio speelt en arrangeert hij kamermuziek uit vier eeuwen muziekgeschiedenis; het trio nam twee CD’s op. Sinds 2012 is Laurens hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk; in seizoen 2022-2023 is hij “Organist in Residentie” van het Contiusorgel te Leuven. Aan het Conservatorium van Amsterdam is hij verbonden als docent bijvak klassiek piano voor jazzpianisten.

www.laurensdeman.nl

Bariton Ben Kazez is als zanger actief in Europa en de VS. Hij kreeg lessen van Dame Emma Kirkby, Max van Egmond, Dame Sarah Connolly, Yvonne Kenny, en Martin Katz. Na zijn studie aan de Londense Guildhall School volgden optredens bij onder andere het Musikfest Bremen en het London Handel Festival, met gezelschappen als o.a. de Nederlandse Bachvereniging. Dit seizoen is hij te gast als solist in Bachs passies en oratoria in de Amsterdamse Westerkerk, en bij Ensemble Correspondances voor Charpentiers David et Jonathas. Als solist werkte hij met dirigenten als William Christie, Masato Suzuki en Lionel Meunier; als koorzanger was hij te gast bij het Monteverdi Choir en Vox Luminis. Ook beheert hij de website VMII.org, een prijswinnende database voor 18e-eeuwse vocale muziek.

www.benkazez.com